środa, 1 lutego 2012

Awokado

Z czym jecie awokado i jakie wybrać?
Bo planuje podejście nr 2 - tym razem udane

5 komentarzy:

  1. hej! ja awokado zawsze kupuje te ciemne i kroje na pol i w grubsze paski, polewan octem balsamicznym i posypuje sezamem :) .. a tak w ogole to dziewczyny jestescie niesamowite! trzymam za Was kciuki! pozdrawiam :) - Ania

    OdpowiedzUsuń
  2. Awokado nie może być zupełnie twarde ale tez nie zupełnie miękkie tzreba trafic tak po środku, supełek u góry musi odpadac po lekkim naciśnięciu trzeba wyczuć lekkie ustępowanie... ja jem z pomidorem i mozzarelą ...pyha albo jako pasta z jakiem i limonką :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Awokado najlepiej smakuje z guacamole i tym podobnymi pastami - rozgnieść awokado, skropić sokiem z cytryny, wycisnąć ząbek czosnku, dodać posiekanego pomidora, świeżą natkę pietruszki lub kolendrę, dobrze smakuje też z ogórkiem kiszonym. Zjadać natychmiast, żeby nie ściemniało ;).
    Poza tym awokado stosuję jako masło albo dodaję do różnych sałatek.

    OdpowiedzUsuń