Dwie matki, które spotkały się w wirtualnym świecie i łączy je coś więcej niż tylko posiadanie dzieciątka w podobnym wieku. Łączy Nas wspólny cel - uzyskanie idealnej sylwetki, udowodnienie sobie i światu, że jak się chce, to się potrafi!
Kaja i Basia to my!
środa, 1 lutego 2012
Awokado
Z czym jecie awokado i jakie wybrać?
Bo planuje podejście nr 2 - tym razem udane
hej! ja awokado zawsze kupuje te ciemne i kroje na pol i w grubsze paski, polewan octem balsamicznym i posypuje sezamem :) .. a tak w ogole to dziewczyny jestescie niesamowite! trzymam za Was kciuki! pozdrawiam :) - Ania
Awokado nie może być zupełnie twarde ale tez nie zupełnie miękkie tzreba trafic tak po środku, supełek u góry musi odpadac po lekkim naciśnięciu trzeba wyczuć lekkie ustępowanie... ja jem z pomidorem i mozzarelą ...pyha albo jako pasta z jakiem i limonką :)
Awokado najlepiej smakuje z guacamole i tym podobnymi pastami - rozgnieść awokado, skropić sokiem z cytryny, wycisnąć ząbek czosnku, dodać posiekanego pomidora, świeżą natkę pietruszki lub kolendrę, dobrze smakuje też z ogórkiem kiszonym. Zjadać natychmiast, żeby nie ściemniało ;). Poza tym awokado stosuję jako masło albo dodaję do różnych sałatek.
hej! ja awokado zawsze kupuje te ciemne i kroje na pol i w grubsze paski, polewan octem balsamicznym i posypuje sezamem :) .. a tak w ogole to dziewczyny jestescie niesamowite! trzymam za Was kciuki! pozdrawiam :) - Ania
OdpowiedzUsuńAwokado nie może być zupełnie twarde ale tez nie zupełnie miękkie tzreba trafic tak po środku, supełek u góry musi odpadac po lekkim naciśnięciu trzeba wyczuć lekkie ustępowanie... ja jem z pomidorem i mozzarelą ...pyha albo jako pasta z jakiem i limonką :)
OdpowiedzUsuńdajcie przepisy !
OdpowiedzUsuńAwokado najlepiej smakuje z guacamole i tym podobnymi pastami - rozgnieść awokado, skropić sokiem z cytryny, wycisnąć ząbek czosnku, dodać posiekanego pomidora, świeżą natkę pietruszki lub kolendrę, dobrze smakuje też z ogórkiem kiszonym. Zjadać natychmiast, żeby nie ściemniało ;).
OdpowiedzUsuńPoza tym awokado stosuję jako masło albo dodaję do różnych sałatek.
dziękuje Agnieszko :)
OdpowiedzUsuń